zondag 8 februari 2009

De DQ site van de week! Relatieplanet

Wat:
Relatieplanet is wellicht de bekendste e-dating site van Nederland en heeft ook heel veeeeel leden! Een 'RP relatie' of het bekende 'RP-en' staan genomineerd op de lijst van het 'nieuwe Dikke van Dalen woord' en deze woorden hebben zeker meer potentie dan het vorig jaar in de prijzen gevallen 'swaffelen'.

Wie:
Relatieplanet beweert bijna 3.000.000 leden te hebben en dat is veel. RP beweert een half miljoen 'actieve' leden te hebben. E-daters beschrijven RP als overzichtelijk en laagdrempelig. Een profiel aanmaken is makkelijk, al snel volgen de eerste mailtjes. De meeste mensen lijken echt op zoek. Vrouwen wacht een stortvloed berichten. Als je als man op zoek bent naar een vrouw ben je in principe verplicht full member te worden omdat je anders geen persoonlijk geschreven berichten kunt sturen. Vrouwen kunnen volstaan met een gratis membership, als ze dat willen.

Positief:
Een voordeel van RP is het aanbod. Je krijgt veel mails en reacties. Daar moet toch wat tussen zitten? Iedereen kent wel een RP stelletje! Volgens kenners zijn er meer mannen dan vrouwen lid, joepie en mjammie!

Negatief:
De vele reacties vallen lang niet altijd binnen jouw doelgroep. De keuze om hier wel of niet op te reageren, kan voor stress zorgen. Ook zijn de reacties soms grof of worden om andere redenen niet op prijs gesteld. Critici vinden relatieplanet nogal een 'vleesmarkt' en met name mannen zijn nog wel eens geshockeerd over de snoeiharde voorwaarden van de dames. Wij hebben begrepen, dat veel mannen zich ergeren aan 'dat irritante, botte gebroken hartje'.

Conclusie:
Relatieplanet heeft veel te bieden, als je sterk in je schoenen staat. Voor je gevoel van eigenwaarde kan al die interesse goed zijn. Maar: veel mannen...ook veel mafkezen!
Ook: De datingqueens hebben volgende week een babyshower van een RP stelletje! Aaaah...

Wat vind jij?!

1 reacties:

Anoniem zei

Adequate omschrijving. Relatieplanet bood mij veel interessant tijdverdrijf, maar uiteindelijk vond ik Parship beter aansluiten bij wat ik zocht.

 
DatingQueens © 2008 Template by Exotic Mommie Illustration by Dapina