woensdag 7 januari 2009

Geschikt voor het liefdesweb?

Is het romantisch om op een verjaardag te vertellen, dat je elkaar via internet kent? Wellicht niet. Is het romantisch om op een verjaardag te vertellen, dat je elkaar uit de kroeg kent..? (‘Ja, en hij stak na vier bier z’n tong in mijn mond en toen…hoezo bedoel je schat, ik stak na acht bier mijn tong in jouw mond?’). Of op het werk (‘Ja, Henk stond bij de kopieermachine en fantaseerde dat mijn borsten erop lagen in plaats van het jaarverslag.’).Het ideaal van de romantische ontmoeting, de vonk die gloeiend overspringt staat haaks op het rationele Internetdaten. Als je hoopt dat de prins op het witte paard ‘spontaan’ je leven in galoppeert, is Internetdaten niets voor jou. Maar als die prins steeds schimmiger wordt en je toch liever met een echt mens te maken hebt dan met een fantasie, dan zou je je zoektocht kunnen starten via de digitale snelweg. Een pragmatische instelling en een gezonde dosis nuchterheid geven je een goede start.


Het proces van internetdaten lijkt heel rationeel. Dit in tegenstelling tot the real life, waar je je in eerste instantie fysiek voelt aangetrokken tot een persoon, contact zoekt, iemand beter leert kennen en dan tot ‘actie’ overgaat. Bij internetdaten is de volgorde exact tegenovergesteld; je moet actie ondernemen, iemand via de mail beter leren kennen, dan een afspraak maken om te ontdekken of er überhaupt enige chemie bestaat.

Happy Single?!


Happy single? Natuurlijk! Maar het feit dat in Nederland ruim anderhalf miljoen mensen ingeschreven staan op datingsites, geeft aan dat ook veel happy singles een ander ideaal hebben.

‘Nooit meer een vent!’ roept een groot deel van de vrouwelijke vrijgezellen in eerste instantie. Maar na verloop van tijd blijkt samen toch gezelliger te zijn, wordt de gang naar het ‘laatste hipste’ café steeds zwaarder, net als de vuilniszakken die wekelijks eigenhandig naar buiten moeten worden gesjouwd. Dus....dan toch maar de virtuele datingwereld verkennen? Waar begin je in hemelsnaam?


Of je nu voor het eerst het liefdesweb verkent of een doorgewinterde dater bent, je kunt altijd advies, goede tips of extra informatie gebruiken. Deze site loodst je door de de datingjungle, helpt je de juiste keuzes te maken en adviseert hoe je je kansen optimaal kunt benutten om iemand te ontmoeten. Je kunt je ervaringen uitwisselen met anderen. En we houden je op de hoogte van de laatste sites en de nieuwste ontwikkelingen.

 
DatingQueens © 2008 Template by Exotic Mommie Illustration by Dapina